Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за шума при дизеловите 156-ци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ico_hph Покажи съобщение
    Ако е възможно някой който има повече опит с алфите (дизелите) да каже как са след като минат 200 000 киломотра. Предварително благодаря.
    Колега,аз си купих Алфа Ромео 156 с 2,4 ЖТД мотора,2001 година ... на тахо километрите и тогава бяха 157 000,но в действителност след като направихме диаг ностика на двигателят разбира се преди да купя колата се оказа че всъщност реалните и километри тогава бяха 270 000 ... !
    Първоначално се стрснах,но след като се качих да я покарам всичките ми опасения изчезнаха и с кеф купих колата.
    Сега тя е с на около 290 000 км...не тресе,не е по-шумна от Алфата на съседа която е с 3 год по-стара,но пък на доста по-малко километри...
    Няма следи двигателят да е отварян и правен,а в същото време колата си върви доста добре.
    Нямам проблеми с динамиката,нито с поддържането на високите скорости,а още по-малко със завишен разход на гориво или масло!
    Сега през зимата е малко по-шумна признавам си,но след като се стопли двигателят не се чува нищо необичайно ...
    Според мен 2,4 ЖТД е по-добрият вариант от 1,9 защото съм карала такава кола и макар да беше на 80 000 км за една година се скапа всичко по нея...а 2,4 двигателят съм чувала че именно защото е по-голям и с 5 цилиндъра има по-голяма продължителност на живот.
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Comment

Колега, карам 156 2.4ЖТД от март месец насам и трябва да ти кажа, че няма такъв мотор! Наистина ''петака'' отвън мърка шумничко,но като си в купето не се чува нищо, сравнявайки го със пасатора(VW Passat 1.9 TDI '96) който карах преди това. До този момент не съм усетил каквито и да било вибрации нито при ниски, нито при високи обороти. А пълното удоволствие идва като разревеш звяра с 3000+ оборота....
      Качествата на този двигател съчетана с красотата на купето при 156-цата немогат да намеря ценови аналог на пазара за момента. Това е твоят мотор - 2.4 ЖТД !
      П.П.Ако беше и малко по-просторна, щеше да е идеалната кола за мен ! Затова има и 166, но късно научих.....
      ex ALFA ROMEO 156 2.4 JTD '98

Comment

Първоначално публикувано от al bano ot bane Покажи съобщение
        ...Наистина ''петака'' отвън мърка шумничко...
        Ами шумнички са им веригите на маслените помпи на 2.4-ките в НЕпърва младост
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

"В никакъв случай, Не СИ КУПУВАЙ кола, още повече дизел от БГ, в НИКАКЪВ!!!!!"
          Абе Змейчо, като тръгнеш да си продаваш 147-цата ще съжалиш за тези си думи
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
            То така или иначе този дизел от България вероятно ще е нтос от Италия...а там никой не си купува дизел да си му стои в гаража.В Благоевград има една Капа с тоя мотор и е на около 600000 и мога да кажа,че си е много добре
            Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
              То така или иначе този дизел от България вероятно ще е нтос от Италия...а там никой не си купува дизел да си му стои в гаража.В Благоевград има една Капа с тоя мотор и е на около 600000 и мога да кажа,че си е много добре
              Те пък немците като са си закупували нафтови печки да им седят паркирани пред тях
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                Спокойно бате, когато реша да продавам моята Беллисима (ако изобщо някога я продам) съм убеден, че кандидатите за нея ще са минимум 2 цифрено число майна...

Колкото до думите ми, понеже виждам че се хващаш за тех, отново само лекичко за n-ти пореден път ще напомня, че колите в БГ са внос предимно от Италианските гробници и да попаднеш на свестна кола, още повече дизел си е като сеедно да удариш Джекпота батенце...
                SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
                SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
                SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

колега аз имам 2.4 жтд и сам много доволен и нямам такива проблеми с тресене или вибрации колата си е много тиха даже за такав двигател и то дизел а относно покупката савета ми е да си вземеш големиа мотор кефа е много по голям а като го изнерви6 малко и отка4а особено след 4ипосване не е на себеси

Comment

аз карам алфа 156, 2.4 JTD. отвън е доста шумна, но вътре няма почти никакви шумове или вибрации. шума вътре е доста тих дори за хора карали доста по-добри автомобили ( пасат 5 например ). всички те са ми казвали, с изключение на един ( кара пежо ), че колата работи като часовник

Comment

Моятя джетка като е на място си държи 800-900 оборота,и имам леки вибраций на вратите на закопчалките трака!!!

Comment

Първоначално публикувано от archer Покажи съобщение
                        аз карам алфа 156, 2.4 JTD. отвън е доста шумна, но вътре няма почти никакви шумове или вибрации. шума вътре е доста тих дори за хора карали доста по-добри автомобили ( пасат 5 например ). всички те са ми казвали, с изключение на един ( кара пежо ), че колата работи като часовник
                        При мен е абсолютно същото а е на 250000 км,само да си оправя веригата на маслената помпа,че много ме дразни.
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

както обичам да казвам дизела прай "дъгър дъгър дъгър" . ми дизел е бе хора. аз например съм много чуствителен на звука на вентилаторите на компа и колкото и безшумен да е се ги чувам и ме дразнат. така че карал ли си тихи бензини после неможеш да свикнеш на шумен дизел. и обратно. като са кача в дачията на баща ми и са чуда тоя двигател работи ли неработи ли и са дразна от тишината. ако ти пречи бобчето под 9-то дюшека си земи бензинова

Comment

моята печка си е смея да твърдя доста тиха в сравнение с др дизели като марка, за сеат ибиза и ауди а3 и а4 говоря, сравнявал съм, и вътре си е доста обезшумена, нямам проблеми с дъдър дъдър

п.с. но съм забелязал, че под капака оплатнението от вата е доста солидно, в страни на калниците и в подкартерната кора е доста, а и като съм отварял вратата видях че там е уплътнено солидно
                            sigpic
                            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Карам алфа 166 2,4 jtd 1998 г.Колата е на 368000км.Докарах я лично от Германия.Разхода и до България беше 5,4 л/100км.Разход на масло абсолютно никакъв.По книжка беше с масло 5W40 a самото масло беше на 10000 км пробег.В купето може да се разбере че работи двигател само по леките вибрации които усещам като държа волана,а когато е по на безшумно място се чува звук но той е подобен на звука от бензинов двигател.Е, след определен брой зареждания от нашенски бензиностанции звука се засили и даже почнаха да се чуват леки детонации но след като налях лики моли супер дизел адитив нещо в работата на двигателя се промени и то в положителен аспект.В заключение,като цяло работата на двигателя на празен ход е забележително тиха, единствения проблем е че като слушаш от вън се чува едно зъркане от пред в дясно,същото такова съм чувал и при други дизелови 166-ци.Знаещите казват че е от някаква верига на маслената помпа.Не знам мен това нещо много ме дразни защото на фона на перфектната работа на двигателя е доста неуместно,но хубавото е че след като сложих гореспоментата добавка и това зъркане се "укроти",е не се е загубило съвсем но стана по поносимо.
                              Last edited by balev64; d.m.y г., 14:37.

Comment

Имам Алфа 156 1,9 JTD `98г. от 4 месеца.
                                Отвън е малко шумна , но вътре нищо не се чува /или поне не повече от бензинова кола/.Вибрации вътре - абсолютно никакви!
                                Така че според мен е нормално за модела да НЯМА вибрации.Ако ги има,значи нещо е за ремонт.
                                ALFA 156 1.9 JTD `98г.

Comment

Working...
                                X